Reprezentáció, üzleti események adózása


Üzleti eseményAdómentesAdóköteles
Karácsonyi, évzáró vacsora – csak a munkavállalók részéreA rendezvény szervezésével kapcsolatos költségek, pl. terembérlet, hangtechnika, dekoráció, rendezvényszervezési díj, hostess szolgálat díja, a lebonyolítást segítő személyek szállás és utaztatási költségeA rendezvényen résztvevő munkavállalók szállás- és utazási költsége, étkezése, teljes körű vendéglátása
Karácsonyi, évzáró vacsora üzleti partnerek részére vagy munkavállalók és üzleti partnerek részére vegyesenA résztvevő személyek szállás és utazási költsége (a munkavállalóké is), valamint az első sorral egyezően a rendezvény szervezésével kapcsolatos költségekA résztvevő személyek étkeztetésének, vendéglátásának költsége
Külső fél által szervezett konferenciák, továbbképzések – belföldi és külföldi egyarántA résztvevő személy munkáltató által fizetett részvételi díja, szállás és utazási költsége. Az étkezés, amennyiben a rendezvény szervezője ingyenesen biztosítjaA rendezvény során biztosított étkezés költsége, amennyiben azt a munkáltató fizeti. A rendezvény szervezője a számlán köteles külön tételként feltünteti az étkezést (catering), vagy erről külön igazolást kiadni.
A munkáltató által szervezett továbbképzés (munkáltató tevékenységével összefüggő, a munkavállalók munkakörének betöltéséhez szükséges ismereteket bővítő jellegű)A résztvevő munkavállalók szállás és utazási költsége, valamint a rendezvény bonyolításával összefüggő költségekA rendezvény során biztosított étkezés, catering szolgáltatás költsége.
Szabadidős, csapatépítő programAz eseménnyel kapcsolatos mindennemű költség (az esemény nem minősül üzleti, hivatali célúnak).